Reception desks, Bolton, Manchester, Cheshire, Lancashire, UK

Booth Industries

Booth Industries are a market leader in the design and construction of high integrity doors, windows and modular wall systems.  Based in Bolton, Booth Industries approached Whitespace to design and refurbish two areas of their site in Nelson Street; the staff canteen and reception. Our brief was to create modern spaces which would be light and airy, yet hard wearing, especially in the canteen area where the shop floor employees would be using it on a daily basis. To view the plans please click here.

After interpreting the client’s requirements, our design team set about transforming the existing layouts.

The works to the canteen included removing a wall to open up the room, giving access to the kitchen area.  To this space we installed a new kitchen, incorporating storage cupboards, drawers and worktops, fridge space and energy efficient, time saving zip water boilers (no more waiting around for the kettle to boil).

Nothing is too much trouble and Whitespace go that extra mile to ensure that everything is to the satisfaction of the customer.

We also installed new ceilings and lighting, which, combined with the newly painted walls, really brightened up the space.  An adjoining open plan seating area was created with new tables and chairs to comfortably seat up to 30 people.  Feature flooring in striking, hard wearing, warm red rubber floor tiles and an anti-slip safety vinyl completed the look.  Staff lockers were introduced to the rear of the kitchen taking full advantage of the once closed off space.

Once the canteen was complete we started work on the reception.  The original space was small, confined and uninspiring.  Our brief from the client was to transform their 1970’s style reception into a safe, modern space that would provide the ideal environment in which to welcome their customers and staff.

We began with removing all existing finishes.  Installing a new curved reception desk softened the look and feel of the space and made it more inviting.  Storage solutions in the form of tambour units were introduced to the rear of the space; ensuring files and paperwork were discreetly hidden.  We provided a pigeonhole system for the post, making the space look tidy and efficient.  For added security, as well as new doors with vision panels, a video intercom system was installed, allowing the receptionist to see and speak to visitors before letting them in to the building.

A feature ceiling, lighting, signage and flooring, along with vibrant soft seating were added, giving the finishing touch to this remarkable space.

The feedback from the staff on their new and improved workplace has been overwhelming; Tracey Barnes, the project co-ordinator at Booth Industries commented “Nothing is too much and Whitespace go that extra mile to ensure that everything is to the satisfaction of the customer.  Issues are resolved quickly and effectively.  The quality of the Whitespace contractor is high, especially where site tidiness and co-ordination is required.  We are more than happy to consider Whitespace for future contracts.”